miercuri, 28 ianuarie 2015

Vulnerabilitatea ascunsa in spatele entuziasmului

Am citit articolul despre viata si moartea Andreei Avramescu. Articolul, intitulat "Echilibru" scris de Oana Sandu, a aparut in publicatia DoR nr. 11. Oana a ales stilul narativ, in care a imbinat imagini ale "filmului"evenimentelor din seara mortii Andreei si marturii,ale tuturor celor care au cunoscut-o .
Oana Sandu a fost loiala crezului de jurnalist care, in primul rand se informeaza din cat mai multe surse, si apoi ofera o imagine autentica a unei personalitati cum a fost Andreea Avramescu. Oana Sandu a meritat marele premiu primit in cadrul Galei Superscrieri, ca o recunoastere a vocatiei si crezului ei de jurnalist, care a preferat sa se documenteze luni de zile pentru autenticitatea articolului sau, si sa puna astfel, in umbra alte articole scrise pripit de alti "reporteri" dornici sa-si multumeasca patronii avizi de profituri.
Prin articolul sau, Oana Sandu si-a dorit sa traga si un semnal de alarma pentru lipsa de informare a oamenilor privind prim-ajutorul acordat unei persoane aflate in stop cardio-respirator si, totodata ca sistemul de urgenta din Romania este inca departe de a functiona dupa niste proceduri bine puse la punct.
Insa cred ca titlu potrivit ar fi fost "Entuziasm". Entuziasm trait pana la a nega vulnerabilitatea. Viata acestei tinere a fost ca opera unui artist, care si-a dorit o pictura in culori vii, stralucitoare, ce excludea culoarea neagra. Dar, un gest neindemanatic a rasturnat o calimara cu cerneala neagra peste aceasta pictura. Oamenii care manifesta acest entuziasm intens si ardent, ii farmeca pe cei din jur pana la a-i face sa uite ca au in fata lor o fiinta care are nevoie sa fie ingrijita si protejata. Andreea s-a temut sa fie vulnerabila. Asa cum scrie Oana Sandu in articolul ei, Andreei ii era teama de sange si boala. Din pacate, vulnerabilitatea nu a patruns in viata ei insidios, ci s-a "varsat" brusc, tulburandu-i si hipnotizandu-i pe toti cei care au participat neputinciosi la actul final al vietii sale.
Nu ma simt foarte deschisa la explicatii, cum sunt cele ale reincarnarii. Dar pentru un suflet onest si dornic sa invete, asa cum am simtit ca avea Andreea, revenirea pe pamant pentru a invata lectia iubirii , chiar si traind acest sentiment al vulnerabilitatii, mi se pare o ipoteza care lasa deschis campul posibilitatilor pentru ea si toti cei carora le lipseste.

Articolul intitulat "Echilibru" publicat de Oana Sandu in revista DOR il puteti citi urmand linkul
http://www.decatorevista.ro/echilibru-dor-11/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.